Skip to content

Waarom aura beschermen niet werkt

De spirituele mythe die ik vandaag tot de kern ga uitkleden is ‘aura beschermen’. Dat is een techniek die je misschien wel eens bent tegengekomen. Als je aura beschermd is, kunnen er geen negatieve dingen meer binnenkomen, alleen nog maar dingen die goed voor je zijn.

Het klinkt heel verleidelijk. Bijna als magie: bouw een onneembare veste van energetische bakstenen rond je lichaam op die als een soort van ‘onzichtbaarheidsspreuk’ werkt voor datgene dat je kwaad wil doen. Dat was een hooggespannen verwachting die ik zelf had, waar ik erg in teleurgesteld werd. Als hooggevoelig, onzeker jong meisje wilde ik niets liever dan mijn overgevoeligheid afschermen tegen de boze buitenwereld. Vooral het openbaar vervoer was een ramp. Daar zat ik een bepaalde tijd in een bewegende gevangenis van vervuilde energie. De eerste spirituele coach die ik dat toevertrouwde, zei daarover trouwens dat ik moest ‘gronden’. Wat niet werkte, maar daarover heb je in mijn vorige blog al kunnen lezen. Toen begon ik artikelen en mensen tegen te komen die het hadden over ‘aura beschermen’. Ook in mijn opleiding heb ik dit geleerd.

In een notendop: door het strategisch beelden bedenken die je wilt manifesteren (oftewel visualiseren) kun je een aurarand creëren. Die aurarand kun je versterken met rozenhagen, wit licht, engelen of een ander symbool van je keuze. Met dat aura kun je dan afspreken dat het alleen maar dingen toelaat die bijdragen aan je groei, en geen negatieve dingen die niets met je te maken hebben.

En dan stap je het openbaar vervoer in en komt al die vervuilde energie evengoed weer binnen. Neeeee! Wat is er verkeerd gegaan?

Laat ik eerst iets uitleggen over aura’s. Ik ben geen aurawetenschapper (voor zover die al bestaan) maar leer er in mijn beide opleidingen (Reading/Human Design) veel over. En ik kan eigenlijk ook alleen maar praten over mijn eigen ervaring. Dus, hoe ik aura’s begrijp en waarneem:

Een aura is een energieveld om een mens heen. Het is niet statisch, maar fluctueert al naar gelang de frequentie, gezondheid en emoties van dat mens fluctueren. Soms is een aura heel groot, soms is het heel klein. Soms zitten er gaten in, soms duwt het alles weg. Gezegdes als ‘een dikke huid hebben’ of ‘je komt in mijn persoonlijke ruimte’ verwijzen naar de ervaring van ons energieveld. Elk levend wezen heeft een aura. Het is een bijproduct van het spanningsveld tussen onze geest en ons lichaam – die zijn immers wezenlijk anders, yang en yin – dat vanuit ons hart wordt gecreëerd om te communiceren met de buitenwereld. Het zorgt ervoor dat we in verbinding komen met onze levensweg, ons traject door het leven. Energetisch staan we namelijk met veel meer in verbinding dan met ons lichaam, en dat is ook nodig, anders zouden we allemaal stenen zijn. Ons aura ademt onze omgeving in en uit.

Als we dood zijn, heeft ons lichaam geen aura meer. Met onze ogen kunnen we het moeilijk zien – tenzij je helderziend bent en het altijd al hebt kunnen zien – maar met ons geestesoog kunnen we het trainen. Ook kun je het op een abstracte manier voelen, al zijn we er soms niet altijd van bewust dat het ons aura is dat we voelen. Een aura heeft ook een verbinding naar onderen en naar boven toe, om de energie van het fysieke (de aarde) en het geestelijke (de kosmos) binnen te laten en af te voeren.

Als je het aura ziet als een veld dat in verbinding staat met de wereld om je heen, ben je er nog niet. Het is belangrijk om te begrijpen wat de functie van dat aura is: het helpt je op je weg door het leven, door zich te verbinden met je omgeving. Alles wat het aura dus ‘leest’ of ervaart is van wezenlijk belang. Niet iets wat je zomaar weg moet cijferen of blokkeren. Ons aura weet precies hoe het zichzelf in optimale vorm moet houden, net als ons lichaam. Door de informatie die het leest kun je van binnenuit een respons geven, of, omgekeerd, jouw innerlijke impuls in de wereld laten uitbreiden.

Oké, nu we weten wat een aura is, waarom moeten we die beschermen?

Aura beschermen is eigenlijk bedoeld om in je eigen frequentie te komen. Het is geen manier om weerstand op te bouwen, want alles waar je weerstand tegen hebt, komt energetisch gezien als een boemerang bij je terug. Als je dus een aurarand wilt visualiseren om jezelf te beschermen tegen ‘vervuiling’ in het openbaar vervoer, ga je dit alleen nog maar sterker ervaren. Je trilling gaat dan omlaag – het tegenovergestelde van wat je wilde bereiken.

Maar zelfs als je het doet zonder weerstand: een rozenhaag om energie tegen te houden is in mijn ervaring net zo nuttig als een sluier in de wind. Of een zeepbel om tegen licht te beschermen. Het enige wat je kan doen is in je eigen frequentie komen, en wat er allemaal binnenkomt, komt gewoon binnen. Geen ‘gevisualiseerde’ bescherming mogelijk. De enige bescherming is je eigen frequentie. Die leidt je door het leven en brengt je aura in verbinding met de juiste dingen.

Ik heb altijd veel weerstand gevoeld tegen energieën uit mijn omgeving. Die rozenhagen en dergelijke waren dus koren op mijn molen. Ze hielpen alleen niet en mijn weerstand werd alleen maar groter.

Dus, hoe kun je jezelf dan beschermen? Om een completer perspectief te krijgen op het onderwerp ‘jezelf beschermen’ in relatie tot grenzen kun je deze blog lezen: Hoe liefdevol is grenzen stellen?

Dat is stap nummer één. Ik heb dit eerst moeten leren: gezonde grenzen stellen. Toen ik vervolgens mijn probleem met deze weerstand weer voorlegde, was ‘in mijn hart komen’ het advies wat ik kreeg in mijn opleiding Intuïtieve Ontwikkeling. Want als je je hart je leven laat bepalen, kom je automatisch op de juiste weg en in de juiste frequentie. Daardoor is automatisch álles wat je in je aura ervaart het juiste om te ervaren. Dan hoef je dus niet meer beschermd te worden. Dan ben je een blij visje dat zwemt in een hele interessante oceaan. Je wórdt de oceaan. De mensen met wie je bent, de omgeving waarin je zit, zijn dan allemaal op één of andere manier een bijdrage aan jouw als persoon. Dan voert je aura zijn natuurlijke functie uit, met een natuurlijke zachte grens, en is er niets meer om jezelf tegen te beschermen.

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS