Skip to content

Soorten bijeenkomsten

We maken onderscheid in twee soorten bijeenkomsten: ontmoetingsdagen en themadagen.

Voor actuele data kun je kijken in onze AGENDA.

De ontmoetingsdagen zijn vooral gericht op het ontmoeten van elkaar. Ze zijn laagdrempelig en vaak buiten in een park of de natuur. Ik begeleid ze op een informele manier, door bijvoorbeeld kennismakingsspelen te doen en ons voor te stellen met behulp van de spreekstok. Hoe de dag ingevuld wordt en wat de sfeer is, is afhankelijk van de dynamiek van de individuen die bij elkaar komen. Dit kan heel uiteenlopende dagen opleveren! Vaak wandelen we een stuk en doen we ook een picknick.

De themadagen zijn ook gericht op het ontmoeten, maar gaan daarnaast de diepte in op een bepaald thema. Een voorbeeld hiervan was de themadag ‘Oud & Nieuw’, waarbij ik een proces begeleidde om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe te beginnen. De themadagen zijn daardoor intensiever dan de ontmoetingsdagen. Omdat hierin geïnvesteerd wordt met inzet, tijd en middelen, en deze intensiever worden begeleid, kosten ze meestal geld.

Beide bijeenkomsten kun je bezoeken als je nog niet eerder op een bijeenkomst bent geweest. Als je de drempel voor jezelf laag wilt houden, kun je het beste eerst naar een ontmoetingsdag gaan. Heb je bepaalde wensen voor een themadag of locatie? Stuur dan een mailtje naar roos@jongbewust.nl. Op verzoek organiseer ik o.a. themadagen over Human Design.

In deze blogpost kun je lezen hoe een ontmoetingsdag op een intuïtieve manier vormkrijgt.

NB: Als je zelf bijeenkomsten wilt organiseren, hoef je deze ‘hokjes’ niet per se te gebruiken.