Skip to content

Over mentale overprikkeling

(Deel 1 in de reeks over de open centra van Human Design.)

Kan het zijn dat je vaak overweldigd wordt door de informatie van anderen? Dat hun twijfels, problemen, vragen en verwarringen een chaos in jouw hoofd scheppen en ervoor zorgen dat jij je ineens ook in de war voelt? Dat je probeert vragen te beantwoorden die helemaal niet van jou zijn? En dat je hoofd regelmatig moe en overbelast is? Het kan zelfs zijn dat je hoofdpijn hebt als je veel informatie over je heen hebt gekregen. En dat je een druk voelt om na te denken over andermans problemen om tot een oplossing te komen, terwijl je hier helemaal gaar van wordt. Misschien heb jij dan wat in Human Design een ‘open hoofdcentrum’ heet.

En ook als je vaak al weet wat de ander wil zeggen en iemands gedachten oppikt, kan het zijn dat jouw denken gevoelig is voor invloeden van buitenaf. Het ajna (voorhoofdchakra) zou dan ook open kunnen zijn. Wat iemand anders heel zeker weet, kan als een plakbandje in jouw hoofd blijven plakken, ook al ben je er ergens nog helemaal niet zo zeker van of het wel jouw waarheid is. De manier van denken van de ander blijft bij je hangen, terwijl je daar niet op zit te wachten.

Beide centra bevinden zich in het hoofd en gaan over de verwerking van mentale informatie. Het kan zijn dat dit echt jouw ding is, en dat je hoofd continu bezig is mentale concepten en vragen te verwerken. Jij hebt dan een unieke denkwijze te bieden aan de wereld. Maar als je geheugen regelmatig een zeef is, en het gevoel je bekruipt dat je het allemaal toch zo zeker niet weet, dan heb je grote kans dat dit gebied open is.

Daardoor kun jij de ultieme wijsheid ontwikkelen om te herkennen welke mentale concepten waardevol zijn. Je kunt het onderscheidingsvermogen ontwikkelen om ware inspiratie te herkennen. Maar jouw natuurlijke staat is om een leeg hoofd te hebben, een soort oceaan waar je lekker in rond kunt dobberen zonder ergens over te hoeven nadenken. Klinkt dat fijn? Voor mijn open hoofd en ajna is het een verademing om te beseffen: ik hoef niks zeker te weten.

Op de “Themadag Kwetsbaarheid” ga ik voelbaar maken hoe dit bij jou zit, en handvaten aanreiken om ervoor te zorgen dat jij je bewust wordt van de invloed van anderen op jouw denken. Als deze informatie je aanspreekt, kunnen we samen de diepte in gaan om jouw kwetsbare, open gebieden in kaart te brengen.

Aanmelden kan via deze pagina.

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS