Skip to content

Open identiteit

(Deel 4 in de reeks over de open centra van Human Design.)

Heb je moeite om uit te vogelen wat jouw richting is in het leven, terwijl je hier toch zo hard mee bezig bent? Stel je jezelf blijvend vragen als ‘wat is mijn missie op deze aarde?’ of ‘waarom ben ik hier?’ Kan je niet uitvogelen wie je bent, kan je je voelen alsof je continu in een soort ‘identiteitscrisis’ zit, of ben je in verschillende omstandigheden, bij verschillende mensen, heel iemand anders? Ben je onophoudelijk op zoek naar de juiste liefde en word je meegesleept door anderen? Dan kan het zijn dat jouw G-centrum open is volgens Human Design. 

G staat voor gps, jouw innerlijke kompas door het leven. Als deze open is, heb je geen diep innerlijk beeld van jouw identiteit. De invloed van anderen kan jouw gevoel van identiteit veranderen, al naar gelang de plek waar je bent. De verkeerde plek of de verkeerde mensen om je heen zijn dan ook voor jou extra voelbaar. Neem daar geen genoegen mee! Uiteindelijk kun je de diepe spirituele wijsheid ontwikkelen dat er geen ‘ik’ is, geen identiteit of afgescheidenheid, maar dat je één bent met alles. De vaardigheid om diep in te voelen op een plek of op een ander persoon maakt dat je uiteindelijk heel goed weet wat wel en niet goed voor jou is. Wacht op deze helderheid. En maak onderscheid tussen het gevoel van identiteit dat de ander je geeft en het pure bewustzijn van eenheid, van IK BEN.

Het kan zijn dat je wél beschikt over een eigen ‘gedefinieerde’ G, maar dat je jezelf gewoon nog niet hebt gevonden. Ook dan kan je je gedragen zoals hierboven, en de dingen voelen die ik in de inleiding schreef, terwijl je diep vanbinnen wel weet dat het allemaal niet bij je past.

Ga in je hart, en voel daar maar eens wie jij bent. Daar kun je je missie voelen in dit leven. Als je hierin al vrij snel een gevoel krijgt van ‘ja, maar dat weet ik toch gewoon, wat is het probleem?’ dan heb je waarschijnlijk een gedefinieerde G (het tegenovergesteld van open). Maar als je hier niet in kunt landen, heb jij het geschenk gekregen dat het leven jouw kant op komt, dat jij niet hoeft te forceren dat de dingen gaan zoals je wilt, en dat je diepe eenheid kunt ervaren met alles wat er is.

Wil je hiermee oefenen, door diep in jezelf te duiken, kom dan naar de Themadag over Kwetsbaarheid, waarin ik in kaart brengt wat jouw kwetsbare, open gebieden zijn voor invloeden van buitenaf, en de wijsheid die je hierin kunt ontwikkelen. Het Human Design systeem heeft mij veel rust gegeven over wie ik ben, en ik hoop dat het voor jou hetzelfde kan doen!

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS