Skip to content

Magische creatieve energie

(Deel 3 in de reeks over de open centra van Human Design.)

Deze planeet is vol leven. Zinderende energie die aanwezig is in elk groeiend plantje, in de lucht, in de mensen om je heen. Een bruisende fontein van magische, creatieve, seksuele energie. Onweerstaanbaar. Sommige mensen lijken ervan over te lopen en steken je aan. Ze bruisen van de energie, trekken vanzelf nog meer levenskracht aan, en zijn onuitputtelijk aan het werk met het één of ander. Vind je het heerlijk om op deze high mee te varen? Maar is het soms totaal overweldigend? Het lijkt misschien wel alsof jij zelf niet een consistente beschikking hebt over levensenergie. Je hebt het hard geprobeerd, dat wel, dat meegaan in de rat race waar iedereen in mee lijkt te kunnen draaien. Grenzeloos kan je werk op je nemen, lange uren maken, en dan crashen. Het is misschien moeilijk om ‘nee’ te zeggen, om je grens te voelen. Je kan de neiging hebben om te beantwoorden op elke mogelijkheid tot werk of seks. Je kunt je in de war of slachtoffer voelen over je werk of je seksuele gevoelens.

Hier is het goede nieuws: als je een open sacraal centrum hebt, ben je er niet voor gemaakt om lange, duurzame perioden van werk te verrichten. Ga maar eens lekker aan de zijlijn staan. Observeer de magische fonteintjes om je heen en laat hen het werk maar doen. Geniet ervan, zonder erbij betrokken te raken. Jij kunt precies voelen wie gefrustreerd is en wie zijn passie volgt. Wacht op helderheid over werk en seks. Laat de druk los om op elke mogelijkheid tot één van deze dingen te reageren. Het is belangrijk dat jij je rust neemt. Nog vóór je moe bent. Gun jezelf die rust. Die rust is de essentie van jouw zijn.

Of geniet van deze heerlijke levensenergie, als je het centrum hebt gedefinieerd en van nature beschikt over een innerlijke motor van scheppingsenergie. Maar laat deze energie niet vastlopen op dingen waar je geen zin in hebt. Waar jij wel of geen zin in hebt, is veelzeggend en ontzettend belangrijk! Je hebt misschien geleerd dat je zin moet maken, of dit gevoel van tegenzin moet negeren, voorbarig moet reageren. Dat is frustrerend. Want jouw innerlijke respons, deze ingehouden kreun van zin of tegenzin, is er niet voor niets. Het betekent dat jij er wel of niet de levenskracht voor hebt. De levenskracht komt in respons op wat er op jouw onweerstaanbare aura afkomt: dat is de aard ervan. Leef volgens deze respons, en je zult bevrediging en weerstandloosheid ervaren in het leven terwijl jij je passie volgt en meester wordt in dat waar je lange uren aan werkt. Als jij jezelf tot ’s avonds laat uitput in iets dat je leuk vindt, wordt je volkomen bijgetankt weer wakker! Het is jouw ding om iets te doen wat je leuk vindt. Want als je jouw levensenergie verspilt aan iets waar je niet gelukkig van wordt, loop je net zozeer het risico op een burn-out als de open sacrale persoon van hierboven. Jouw energie mag bruisen en tot leven komen.

Wil je weten welke van de twee jij bent, een magisch fonteintje of een rustige observator aan de zijlijn: in de Themadag Kwetsbaarheid ga ik hier duidelijkheid over scheppen. Wees welkom om je aan te melden!

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS