Skip to content

Praktisch omgaan met energetische waarneming

In een vorige blog (Meer zien en voelen dan anderen) schreef ik over energetische waarneming. Daarbij gaf ik een peptalk die ik zelf graag zou hebben gekregen om mijn licht op deze aarde neer te zetten, maar heb ik nog niet beschreven hoe je op een praktische manier je paranormale gaven kunt ontwikkelen. Ik hou van een praktische, nuchtere benadering van spiritualiteit. Dat zal wel gaan blijken uit deze blogs. Daarmee ben ik lekker aards bezig en dat past bij me. Niet in de laatste plaats omdat ik zo’n beetje mijn hele leven al heb verbleven in mijn zevende chakra, waar mijn veilige haven was, mijn thuis. Daarmee zweefde ik. Daardoor was ik een dromer. Ik zag en voelde heel veel en wist me verbonden met een veilige bescherming, maar kon mezelf nauwelijks uitdrukken in de wereld om me heen, omdat die zo weinig met mijn trilling resoneerde. Dit is de jeugd van een nieuwetijdskind in een notendop.

Wat ik met Jong Bewust wil neerzetten, zijn impulsen om deze nieuwetijds-energie te helen en aarden in onze generatie. Dat doe ik bijvoorbeeld door mijn flow te delen tijdens kleinschalige bijeenkomsten. Maar ook het schrijven is een goede manier, omdat ik dan de informatie niet hoef toe te spitsen op een groepje of één persoon, maar zonder filter kan delen.

spring-647967_640Toen ik op de open dag van mijn opleiding kwam, categoriseerde de directeur – ook al zo heerlijk praktisch – de twee soorten mensen die Intuïtieve Ontwikkeling komen doen: mensen die hun intuïtie willen ontwikkelen omdat ze niet zo gevoelig (meer) zijn, en mensen die juist heel hooggevoelig zijn en aardse handvatten nodig hebben om hiermee om te gaan. Het zal als geen verrassing komen dat ik tot de laatste groep behoor, en deze blog is ook op die groep gericht. Maar als je denkt ‘energetische waarneming, ik?!’ blijf dan even aan de lijn. Het zijn van die woorden die kunnen afschrikken. Vooral ‘paranormaal’. Daarom zal ik eerst gaan uitleggen waar we het eigenlijk over hebben.

Energetische waarneming, intuïtie, paranormaal, helderziendheid, nieuwetijdsenergie, het zijn allemaal facetten van hetzelfde, vanuit een bepaalde hoek bekeken:

Alles is energie, en materie is verdichte energie. Rondom elke materie kun je een aura vinden. Alles heeft een ziel, een grondtoon, en is met elkaar verbonden in een universeel lied. Omdat wij in dit bewustzijn, hier en nu, in het lichaam van mensen zijn, kunnen we maar een deel van dat lied horen. Sommige mensen krijgen flitsen door van het kosmische lied, maar vaker is het een soort achtergrondliedje waar je je niet helemaal bewust van bent. Zeg maar de liftmuziek terwijl je heen en weer gaat tussen de begane grond en de 7e etage, en soms nog iets hoger, maar meestal stap je daar niet zo lang uit. Juist in die materiële vorm, op de begane grond, en door regelmatig in de lift te stappen, maken we een brug tussen de energie en de materie, via onze ziel.

spring-647915_640Stap 1 is dus: maak contact met je ziel. De lift, in dit geval, met de liftmuziek. Leer het lied van je ziel weer te verstaan. Ik gebruik muziek niet alleen als metafoor, maar letterlijk is het een heel directe weg naar jouw trilling. Terwijl ik dit schrijf, ben ik heel praktisch al klanken aan het zingen, die recht uit mijn ziel komen, en die gaan naadloos over in de muziek van een gitaar die ineens begint te spelen in de kamer naast me. Als je contact maakt met jouw ziel, maak je contact met de ziel van alles, en komen er synchroniciteiten op je pad. Daarmee zul je de verbinding gaan ervaren. Het is heel mooi.

Hoe doe je dit? Leg beide handen op je hart en voel je hart van binnenuit. Voel de warmte die onder je handen ontstaat. Voel hoe je hart vol en welluidend overstroomt. Misschien wordt er pijn wakker. Maak het geluid dat deze pijn wil maken, en keer dan terug naar die warmte die eronder zit. Beide klanken, die van de pijn en die van de liefde, kun je in een lied weven, tot er alleen nog maar liefde klinkt. Dat is het lied van je ziel.

Stap 2: gronden. Je zag ‘m vast al aankomen. Er zijn talloze oefeningen te vinden op internet over gronden, maar als je echt helemaal wilt zinken, heb dan geduld met jezelf. Je bent als nieuwetijdskind of hooggevoelig persoon als een veertje dat langzaam op de aarde neerdwarrelt. Als je hier moeite mee hebt: er zijn redenen dat je niet helemaal bent geaard. Ga die redenen ontdekken. Dat is de weg die naar de aarde loopt. Bij mij waren het redenen in de trant van ‘maar deze aarde is zo vervuild, ik wil hier niet zijn, want het doet me zoveel pijn, en ik ben maar klein, hoe kan ik ooit een verschil maken? Want ik wil een verschil maken, want ik ben hier niet voor niets!’ En voilà: daar is jouw gronding, jouw plek, jouw kracht.

feather-622876_640Hoe doe je dit? Voel je zitvlak op de stoel/bed/grond/ander zitobject, vooral het gebied rond je perineum. Voel hoe je gedragen wordt door deze stoel. Hoe je door de zwaartekracht deze stoel van onderaf ontmoet. Als je heel erg van iemand houdt, wil je die persoon het liefst dicht naar je toe trekken. Dat doet de aarde met jou. Ze trekt je heel dicht naar je toe. En ze maakt het beste contact met je huid op huid. Dan wordt energetisch aarden ook fysiek aarden, met allerlei gezondheidsvoordelen. Misschien kan het nu niet, maar ik nodig je uit om op dit moment naar buiten te lopen, op blote voeten lopen, of om je handen op de aarde leggen. Simpeler of aardser kan het niet worden!

Stap 3: vraag om hulp. Als je paranormale gaven hebt, staat er een hele groep engelen en gidsen voor je klaar om deze gaven te leren gebruiken op een gezonde manier. Ze spreken graag tot je via symbolen, of op een manier die bij jou past, zoals bijvoorbeeld orakelkaarten en de natuur. Ze spreken tot je via de taal van de ziel van de wereld. Maar leg het niet alleen in de handen van iets buiten je, want juist jouw eigen innerlijke leiding is de ultieme gids in je leven. En op een bepaald niveau, ergens in de verdiepingen boven de 7e, zijn ze allemaal één.

Hoe doe je dit? Sluit je ogen, keer naar binnen, en vraag van binnen: ‘mag ik hulp krijgen om mijn spirituele gaven hier te ontwikkelen op deze aarde?’ Daarmee geef je je leiding toestemming om je te helpen. Je kunt nog even open blijven voor een antwoord, of het zal als vanzelf in je leven verweven worden.

Leer zo stapje voor stapje je bovenzintuiglijke waarneming weer in eigendom nemen, en vraag om hulp aan aardse begeleiders als dat nodig is. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de tools die je daarbij kunt gebruiken. Wellicht is er voor jouw persoonlijke weg nog iets anders nodig.

Voor nu wens ik je veel plezier met het toelaten van deze gaven!

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS