Skip to content

‘Informatieverslaving’

Laatst kwam ik iets opmerkelijks tegen tijdens het geven van een healing. Ik zag een grote grijze wolk om het hoofd. Toen ik erop in ging voelen ontdekte ik wat het was. Deze persoon was erg naar buiten gericht voor informatie en deze verzameling hing nog als een grijs waas in het aura. Het is een zoeken naar leiding van buitenaf, informatie over hoe je je leven moet leiden, zingeving, verklaringen en uitleg, woorden die aan gevoelens worden gegeven, zodat dingen op hun plek kunnen vallen. Een ultieme orde willen creëren op mentaal niveau. Het is als het zoeken naar de sleutel van een deur die niet open wil, een innerlijke deur die je alle kennis zal geven die je nodig hebt. Je innerlijke weten is (deels) afgesloten en je probeert informatie van buitenaf op te pikken om dit verlies te compenseren. Deze informatie blijft als een wolk in en rond je hoofd hangen, spreekt elkaar tegen en veroorzaakt verwarring en een soep van complexiteit, zonder innerlijke kompas om je de weg te wijzen en alles met elkaar in simpel verband te brengen. Maar als je deze informatie niet verzamelt, zul je grote mentale verveling en leegte voelen, dus blijf je op zoek, ook al leidt het nergens toe. Een verslaving is altijd een compensatie van een innerlijke leegte. Maar via die leegte is te ontdekken wat het is dat jou ontbreekt.

books-21849_640Akasha-bibliotheek
We zijn allemaal onderdeel van één groot informatieveld, op een hoger niveau dan ons dagelijkse denken. Dit wordt ook wel de Akasha-bibliotheek genoemd. Ik geloof dat we met een informatieverslaving eigenlijk hunkeren naar de verbinding met deze universele kennis. Sommige mensen hebben hier een natuurlijk contact mee. Als je geïnteresseerd bent in zulke mensen, raad ik je aan om te zoeken naar Matias de Stefano – een naam die een tijdje geleden voorbijkwam op Nieuwetijdskind.com. Laatst las ik in ‘Hoog in de Hemel’ van Lorna Byrne een ervaring waarin ze ook een bibliotheek beschrijft die bij mij binnenkwam als de Akasha Bibliotheek.

Misschien ben je, net als ik, een boekenwurm. Hoeveel boeken zijn er wel niet waarin een bijzondere, zelfs magische bibliotheek een rol speelt? De Stad van de Dromende Boeken, De Schaduw van de Wind, Het Geheim van Penumbra’s boekwinkel, De Magische Bibliotheek, etc… De bibliotheek of boekwinkel reikt de hoogte in, en is in bezit van talloze bijzondere, unieke boeken. Hij is alleen toegankelijk voor een zeldzaam en select gezelschap. De inhoud is geheim en geeft de sleutel tot alle kennis. Op onbewust niveau weten we van het bestaan van zo’n bibliotheek.

Maar in iedereen zit een deur die toegang biedt tot de informatie die je nodig hebt. Voor nieuwetijdskinderen en lichtwerkers kan het deel van hun taak zijn om uit deze informatie te putten om de aarde te onderwijzen. Er zijn geen geheimen of restricties van een autoriteit van buitenaf. Jij zult alle kennis ontvangen die je nodig hebt, voor zover dat mag van dat stukje goddelijkheid dat we allemaal in ons hebben. Je krijgt dan niet meer informatie dan je aankan, en precies dat wat je nodig hebt voor je levenspad.

Vertrouw op je innerlijk weten. We hebben allemaal leiding in ons en om ons heen. We wéten het wel, alleen durven we daar misschien niet helemaal op te vertrouwen. Het is dan ook niet zozeer het binnenhalen van ‘de juiste informatie van buitenaf’ wat de oplossing is voor een informatieverslaving, maar het erkennen dat de kennis die je eigenlijk al in je had, waar is. En soms moet je daarvoor even de stilte voor in gaan, om goed bij jezelf te komen.

Van nature zijn wij mensen onderdeel van een voortdurende informatiestroom. Het huidige schoolsysteem is helaas nogal een domper wat dat natuurlijke leren betreft, en leert om naar buiten te gaan voor informatie. Hoofden worden gevuld, natuurlijke impulsen worden onderdrukt, en leerkrachten – hoe goedbedoelend ook – hebben eenvoudigweg niet de tijd om dieper te investeren in afzonderlijke leerlingen, laat staan dat ze de ruimte hebben om binnen hun verplichte leercurriculum af te wijken. (Gelukkig komt hier steeds meer verandering in.)

Hierdoor leren we ons innerlijk weten te vervangen door een rationele macht van buitenaf. Het derde oog gaat dicht, en het kruinchakra laten we domineren door een andere informatiebron boven de onze te stellen. Gelukkig is dit proces ook weer om te keren, zodat je weer je eigen autoriteit wordt.

Als je je aandacht naar binnen richt, de bovenste chakra’s schoonmaakt van belemmerende twijfels, kun je in contact komen met je natuurlijke informatiebron. Je hoger zelf is één met de kosmische informatie waar je naar verlangt. Zonder opleiding of voorkennis kun je dan ineens dingen ‘weten’. Inzien dat jouw verbeelding uit dezelfde bron komt als, en één is met, de kosmische waarheid, is de belangrijkste toegangsdeur naar het ontvangen van informatie. Via je verbeelding leer je de symboliek te interpreteren van de informatie die je ontvangt, en deze te verwerken tot bruikbare kennis. Zo kun je ook informatie halen door simpelweg te kijken naar de natuur, onze leerschool hier op aarde.

Aarden
feet-289001_640
Ik zal een paar korte oefeningen geven om het 6e en 7e chakra te openen. Maar eerst wil ik adviseren om hierbij te zorgen voor een goede aarding! Wij als nieuwetijdskinderen of lichtwerkers krijgen vaak te horen – tot vervelens toe – dat we moeten gronden. Maar in het boek ‘De terugkeer van de Healers’ van Joy van Lighteringen las ik het volgende: we aarden niet alleen door ons met de aarde te verbinden, maar ook door ons met ons hogere zelf te verbinden. De tussenliggende chakra’s moeten open zijn, en de verbinding moet vrij kunnen doorstromen. Dán ben je goed geaard! Dan sta je er, ben je stevig en in je individualiteit en kracht. Als bijvoorbeeld je keelchakra, het smalste deel van je lichaam, is geblokkeerd, kun je allerlei informatie in je hoofd hebben, maar zonder de verbinding met je hart, je passie en je wortels in deze wereld, kun je daar niets mee. Je hoofd zit dan vol, je gedachten zijn niet meer onder controle te houden. Dat kan doorschieten en zelfs tot wanen en, in het ergste geval, tot psychoses of schizofrenie leiden. Uit de controle gespinde, tollende bovenste chakra’s zonder evenwicht met de andere chakra’s zijn niet wenselijk! Vooral niet als je geen filter legt met je intentie. Dan kan er allerlei negatieve informatie binnenkomen in de vorm van entiteiten of andere negatieve gedachtevormen. Open je chakra’s alleen voor positieve energie, die goed voor je is. Weet dat de negatieve gedachtevormen van buitenaf alleen toegang hebben als jij die biedt. En dat dus alle angsten die je hebt voor dingen van buitenaf, in je zitten. En dat jij de macht hebt om die angsten die in je zitten, met liefde te verlichten, waardoor negativiteit van buitenaf geen aanhechting meer vindt. Vraag hierbij om hulp aan aartsengel Michael.

Als je van jezelf weet dat je moeite hebt met aarden, in je lijf zitten, gebalanceerd zijn in je energie of een blokkade bij je keel of hart hebt, doe deze oefening dan met voorzichtigheid en roep altijd de hulp in van je gids en de engelen – vooral aartsengel Michael. Dan wordt je beschermd en zal je geen ongewenste informatie waarnemen. Voor je onderstaande oefening begint, adviseer ik je ook om je voor te nemen dat je bovenste chakra’s niet verder open zullen gaan dan je onderste chakra’s toelaten. Sta stil bij de intentie om jouw innerlijke informatiebronnen te openen in de juiste verhouding met hoe jij nu in je vel zit. Je hebt niets aan informatie als die niet in balans is met jouw systeem. Stap één is om bij jezelf te komen en naar binnen te gaan: daar zul je alles vinden wat je nodig hebt.

Het 6e chakra.
Deze oefening is gebaseerd op een oefening van Doreen Virtue uit het boek ‘Het pad van de lichtwerker’. 

eye-64702_640Sluit je ogen en voel even hoe je zit. Voel je zitbotjes, en hoe je gedragen wordt door de aarde. Vraag of je je met haar mag verbinden, of zij je een grondingskoord wil sturen voor deze oefening en heb de intentie dit te ontvangen. Nu ben je geaard.

Adem diep in en stel je voor dat de energie uit je gronding omhoog gaat aan de voorzijde van je lichaam, door de buik, door je hart, door je keel, naar je hoofd. Tussen je oren, rustend op je atlas, bevindt zich het centrum van je hoofd. Hier heb je een neutraal overzicht. Stel je er een kamertje voor. Hoe ziet het eruit? Welke kleur heeft het? Heeft het ramen, muren, meubels? Maak het je hier gemakkelijk en laat een sfeer ontstaan die nu goed voelt voor jou. Breng dit centrum in verbinding met je gronding door in het midden een koord naar beneden te laten ontstaan, dat via je ruggengraat afdaalt. Ga lekker zitten in het centrum van je hoofd. Zijn er veel gedachten? Is het grijzig en kun je niet goed in dit centrum blijven? Geef het even de tijd, adem diep door en blijf met je aandacht bij je intentie om in het centrum van je hoofd te zijn. Zie nu een leeg scherm voor je. Dit scherm bevindt zich tussen je ogen, midden op je voorhoofd. Je kijkt ernaar van binnenuit. Maak het schoon door er even een douchekop op te zetten waar wit licht uit stroomt. Nu het mooi wit is, adem dan een keer diep in en voel de rust die je hebt gecreëerd door zo te gronden en te centreren. Laat dan een ovaal ontstaan op dit scherm. Hoe ziet dit ovaal eruit? Welke kleur heeft het? Laat het langzaam helderder worden. Je merkt misschien dat je naar een ooglid kijkt.

Als je dit niet ziet, pak dan weer even die douchekop erbij en laat wit licht eruit stromen. Blijf het chakra reinigen tot het beeld helderder wordt. Blijf daarbij doorademen. Nu je hier een glimp van hebt opgevangen, kun je kijken of het oog dicht is of open. Je kunt vragen of het open wil gaan en je aan wil kijken. Laat nu alle boodschappen die jouw derde oog voor je heeft aan je overbrengen. Vraag of het dit de komende tijd wil blijven doen en neem je voor om open te blijven staan voor contact met je helderziendheid.

Het 7e chakra, kruinchakra
Ga door met je meditatie, bedank je 6e chakra voor het contact en voel weer even je gronding, je lijf, voor je je aandacht weer naar boven richt. In het kamertje in je hoofd ontstaat nu een opening in het dak. Er schijnt wit licht naar binnen, dat het hele kamertje vult. Via het koord in de ruimte stroomt dit licht je lichaam in, naar de plekken waar het nodig is, en dan in je gronding. Laat het licht even zo stromen. Zie nu hoe het enigszins dimt. In het midden van dit licht, zie je nu steeds beter een purperen kristallen bol in het dak. Pak de douchekop weer en spuit de purperen bol schoon. Dit is jouw verbinding met je hogere zelf, met kosmische informatie, die via je kruin binnenkomt. Hoe schoner jouw chakra, hoe helderder deze informatie.

lotus-832974_640Zie nu hoe deze purperen bol het midden is van een bloem. Is deze bloem open of dicht? Als hij nog in de knop zit, vraag dan of de bloemblaadjes zich open willen vouwen. Zet de douchekop hier ook weer even op, en spoel deze duizenden bloemblaadjes schoon. Al het grijzige vuil dat zich heeft vastgezet, wordt weggespoeld en getransformeerd in wit licht. Zo reinig je je kruinchakra van gedachten die zich hebben vastgehecht. Voel hoe de douchekop je hoofdhuid masseert en neem je voor om deze reiniging te voelen elke keer dat je een douche neemt. Vraag deze bloem nu om contact te maken met het heldere licht boven je hoofd, dat schijnt als een zon. Zie hoe de stralen van deze zon geabsorbeerd worden in de bloem. Licht is informatie, en vertrouw erop dat jij op elk moment de juiste informatie zult krijgen zolang deze verbinding er is. Vraag om een boodschap van jouw zon boven je hoofd en voel/weet/zie/hoor wat hij je te zeggen heeft. Bedank je kruinchakra voor dit contact en neem je voor om open te blijven staan op dit niveau.

Vraag je derde oog en kruinchakra nu om weer de stand aan te nemen die je nodig hebt voor je dagelijkse bezigheden. Zo gaan ze vanzelf weer een stukje dicht.

Haal een paar keer diep adem. Keer langzaam terug uit je trance. Voel je lichaam weer. Blijf even rustig zo zitten. Breng dan wat beweging aan in je tenen en vingers. Als je weer voldoende geland bent, buig je je voorover en leg je je handen op je voeten of op de grond om overtollige energie af te voeren de aarde in. Blijf zo lang zo zitten als je wilt en kom dan weer overeind. Ga zo nodig even naar buiten of iets anders aards doen. Ervaar de komende dagen hoe jouw innerlijke informatiebron met je communiceert.

Balans tussen informatie van binnen en van buiten
Tijdens deze blog heb je regelmatig verwijzingen gezien naar informatiebronnen van buitenaf. Toch is deze blog puur vanuit mijn innerlijke leiding geschreven. De informatie uit deze bronnen kwam als vanzelf tijdens het schrijven naar boven. Nu wil ik jou vragen om de informatie in deze blog te testen aan jouw eigen innerlijk weten. Wat mijn waarheid is, vertaal ik uit mijn hogere weten – het is behalve een expressie van mijn hogere weten, een expressie die de wereld in gebracht wordt via mijn mens-zijn. En we zijn op dat niveau allemaal anders en wat voor mij de waarheid is, hoeft dat voor jou nog niet te zijn. Dat is, afgezien van de ruis die ik met mijn ego kan veroorzaken, ook een kwestie van resonantie: vibreert dit met jou?

Het is mogelijk om informatie van buitenaf op een gezonde manier tot je te nemen. Door je innerlijk weten word je gegidst langs de kennis die je nodig hebt, en deze activeert een weten dat je al in je had, maar op aards niveau nog niet bewust was. Dat heet her-inneren. Toets de informatie van buitenaf altijd aan je innerlijke waarheidsdetector! Dan zal dit een aanvulling zijn op jouw eigen kennis en zul je een natuurlijk leerproces aangaan, dat je precies langs de juiste bronnen zal leiden voor jouw ontwikkeling.

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS