Skip to content

Themadag ‘kwetsbaarheid’

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 07/02/2016
11:00 am - 4:00 pm

Categorieën


Dit is een nieuwe gelegenheid om hooggevoelige jongeren te ontmoeten. Een dag voor verbinding en inspiratie.

Daarnaast gaan we de diepte in met het thema ‘kwetsbaarheid’. Omdat we gevoelig zijn, kunnen we ons extra kwetsbaar voelen voor prikkels van buitenaf. Dit kan overweldigend zijn, maar als we er op een gezonde manier mee om gaan, dan wordt het een bron van wijsheid. Daarvoor is het nodig om onderscheid te maken tussen wat van jou is en wat niet. Zonder je ermee te identificeren kun je de energie van de ander dan door je heen laten gaan. Maar waar eindig jij en begint de ander? Hoe kun je de invloeden van buiten en de stemmetjes in je hoofd loslaten en luisteren naar wie je echt bent? We gaan eenvoudig in kaart brengen op welke gebieden in het leven wij open zijn voor invloeden met behulp van het Human Design Systeem. Bij de één uit zich dat bijvoorbeeld in het overnemen van andermans gevoelens of stress, bij een ander in een gevoel van onzekerheid of de druk voelen om te spreken terwijl je het liefste stil wilt zijn – om een paar voorbeelden te noemen. Alleen al het zien waar bij jou de openheid en kwetsbaarheid zit, kan veel inzicht geven. compassion-857748_960_720We gaan vooral in op hoe jij zelf omgaat met je kwetsbaarheid, want daar ligt de sleutel tot groei. Met een geleide meditatie kunnen we een begin maken met het loslaten wat er aan niet-eigen energieën in ons zit. Zo zetten we een stap van overweldiging naar wijsheid.

Ook doen we een deelronde waarin we iets kwetsbaars aan elkaar vertellen. Dit doen we met de spreekstok. Je kunt je hart luchten op een plek waar je de ruimte krijgt, aangezien niemand je onderbreekt als jij de spreekstok in handen houdt. Daardoor kunnen we onze maskertjes laten zakken, van ons hoofd in ons gevoel komen, en kwetsbaar bij elkaar zijn. Wat eigenlijk zoveel betekent als: onszelf zijn.

 

Over Human Design

Dit complexe systeem dat antieke en moderne wetenschappen combineert (astrologie, kabbala, kwantumfysica, genetica, i tjing) geeft een overzicht van jouw blauwdruk aan de hand van je geboortegegevens. Het is als het ware jouw gebruiksaanwijzing in het leven. Het geeft inzicht in jouw innerlijke autoriteit op basis waarvan jij beslissingen moet nemen, de mechanieken van je aura, de gebieden waar jij door gedefinieerd wordt en waar je dus 24/7 op kan bouwen, en ook de gebieden waarin jij kwetsbaar bent voor invloeden van buitenaf. Vanwege de enorme complexiteit van het systeem richten wij ons alleen op dat laatste, de zogenaamde ‘open centra’.

Praktisch:

Aanmelden kan tot maandag 1 februari. In het ‘opmerkingen’ veld hieronder mag je je geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats invullen, zodat ik vooraf een Human Design Chart voor je kan maken.

De dag vindt plaats in Zwolle. Het adres wordt je in de handmatige bevestigingsmail na aanmelding gemaild. Deelname is €7,00. Zie bij ‘spelregels‘ hoe betaling werkt. In de week voor de Themadag ontvang je een laatste bevestigingsemail met o.a. het programma.

Afhankelijk van de behoefte kan er aan deze dag een vervolg worden gegeven.

PS: ik heb geen officiële Human Design opleiding gevolgd, slechts vele uren serieuze zelfstudie – de informatie die ik je kan geven is dan ook algemene informatie, die je zelf verder uit kunt diepen via internet. Ik kan helaas geen persoonlijke chart-reading doen.

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.