Skip to content

Themadag Innerlijke Leiding

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 13/03/2016
11:00 am - 4:30 pm

Categorieën


We hebben allemaal een Zelf in ons dat het beste met ons voor heeft. Een goddelijk vonkje, dat niets liever wil dan zich met jouw denken en zijn op aarde te verbinden. De fluisterende stem van je hart, en alle inspiratie die jouw engelen en gidsen je te bieden hebben. En niet te vergeten: de wijsheid van je lichaam. Samengevat noem ik dit ‘innerlijke leiding’.

Deel 1

Het is soms wel eens lastig om uit te maken welke gedachten nu uit je eigen denkhoofd komen, en welke afkomstig zijn van (innerlijke) leiding. Soms lukt het beter dan andere keren. Het geeft niet als je even het gevoel hebt dat er niets komt: de leiding is er altijd, en werkt in jou door via je onderbewuste. Het kan tot je spreken met een stem, maar het geeft je ook ideeën, inzichten, en gevoelens. Waar je het aan kunt herkennen is herhaling. Een zich herhalend idee komt waarschijnlijk uit je leiding.

Om in contact te treden met jouw innerlijke leiding is het fijn om te oefenen. Zodat je steeds meer het vertrouwen krijgt dat je het goed hebt gevoeld. Want jij hebt een heel wijs stukje in je dat precies weet wat goed voor je is, dat dingen zegt die jij niet eens kunt bedenken, ook al maakt je hoofd je soms wijs dat dat wel zo is (de grapjas).

Zou je graag meer in contact willen staan met je hogere Zelf en de leiding van boven? Kom dan naar deze Themadag, waarin ik vanuit mijn eigen leiding een meditatie zal leiden om hiermee te communiceren.

Deel 2

Ook maken we gebruik van de wijsheid van ons lichaam – je lichaam is tenslotte het voertuig dat jouw hogere Zelf heeft uitgekozen om je pad te bewandelen. En dat lichaam heeft heel veel verborgen mechanismen, waarmee het jou duidelijk maakt welke beslissingen de juiste zijn op dat pad.

Het Human Design systeem heeft in kaart gebracht wat voor innerlijke autoriteit jij hebt op lichaamsniveau. Wanneer zegt je lichaam tegen je dat je wel of niet iets moet doen? En hoe voelt dat dan? Jouw lichaam is het instrument van je hogere Zelf om aan je denken duidelijk te maken wat voor jou de juiste stap is. We hebben allemaal een specifieke manier waarop dit werkt. Sommigen krijgen het meteen door, in het nu, via een sterk instinct dat als het ware oplicht in het lichaam. Anderen voelen een zin of tegenzin in hun onderbuik en kunnen hun energie voelen bruisen of wegebben. Voor weer anderen spreekt de ziel de taal van de emotie om alle kanten van de zaak te bekijken: als er helderheid komt in de emotiegolf, weet je wat je te doen staat. Je kunt iets diep van binnen willen (wilsautoriteit) of weten dat het je richting is (G-autoriteit), en hier achter komen door het jezelf te horen zeggen. En sommigen doen er goed aan om écht hun tijd te nemen (maan-autoriteit), of er met veel verschillende mensen over te praten, zodat ze verschillende perspectieven vergaren en uiteindelijk via hun eigen woorden kunnen horen wat de waarheid is (omgevingsautoriteit).

Wil je weten wat jouw manier is? Of weet je al wat jouw innerlijke Human Design-autoriteit is, maar is het nog een beetje ongrijpbaar en wil je er graag mee oefenen? Op deze Themadag gaan we hier op in. We verdelen de groep al naar gelang de innerlijke autoriteit, en gaan tegenover elkaar zitten om in te voelen op wat ons lichaam zegt. Dit doen we met een (klein) dilemma waar je mee zit, zodat daar helderheid over kan ontstaan. Om het werkbaar te maken, mag dit dilemma iets zijn waar je weliswaar wel eens over piekert, maar een sterk beladen ‘kernvraag’ in je leven vraagt om meer healing dan ik in de context van deze Themadag kan geven. Dus kies iets waar je goed mee kunt werken.

We doen een ‘sacrale sessie’ voor de Generators, om contact te maken met hun onderbuikgevoel van zin of tegenzin. We doen een ‘in het nu-sessie’ voor de intuïtieve Projectors – waarbij we vooral letten op de stemmetjes die ons vertellen dat instinctieve te negeren. En we doen een emotiegolfcheck voor degenen met een emotionele autoriteit. Degenen met een andere autoriteit zijn iets zeldzamer, en voor hen zal ik vooral uitleg geven.

Ook geef ik uitleg over de strategie die met elke autoriteit gepaard gaat: anderen informeren, responderen, wachten op de uitnodiging, en wachten op de maancyclus. Die strategie gecombineerd met je innerlijke autoriteit zorgt ervoor dat je lichaam optimaal kan functioneren.

Deel 3

Hoe zijn de ‘hogere leiding’ en lichaamsautoriteit te combineren? Heel simpel: je lichaam vertelt je wat je moet doen, en je hogere zelf geeft er meer bewustzijn over aan je denken. Want je denkgeest heeft ook een functie: het begrijpen van de reis die jouw voertuig wil maken op je levenspad. Ik wil graag met je delen hoe deze twee op elkaar afgelijnd kunnen raken!

Praktisch

Locatie: Zwolle (adres wordt je gemaild, tezamen met het programma).

Prijs: €14,- (zie spelregels voor informatie over betaling)

Aanmelden kan hieronder. Vermeld in het veld ‘opmerkingen’ wat jouw geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats is, zodat ik vooraf je Human Design chart kan uitrekenen.

Aanmelden kan tot maandag 7 maart. In de week voor de themadag stuur ik je per e-mail een bevestiging met de laatste informatie.

Afhankelijk van de behoefte kan er aan deze dag een vervolg worden gegeven.

Ik heb een Healer certificaat en kan met jou uitzoeken waar lading op zit en dit transformeren. Ook heb ik veel zelfstudie in het Human Design systeem gestoken, wat mij een diep inzicht heeft gegeven dat ik graag deel. Ik ben geen gecertificeerd Human Design analist, en gebruik het systeem als theoretisch hulpmiddel om jezelf te helen. 

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.