Skip to content

Het einde van Jong Bewust

Ik deed op midzomerdag een meditatie en daarin werd het volledig duidelijk dat de tijd is gekomen om te stoppen met Jong Bewust. In dit bericht wil ik uitleggen hoe ik tot dat besluit ben gekomen en wat het voor mij betekent. Ook wil ik reflecteren op wat Jong Bewust is geweest en de afgelopen jaren heeft gedaan. Verder wil ik dit zo goed mogelijk afronden en daarbij ook mijn bericht afstemmen op degenen die betrokken zijn bij Jong Bewust en er een energetisch linkje mee hebben, zodat dit ook wordt afgerond.

In mijn meditatie ging de loskoppeling van het gedachtegoed en het ‘idee’ van Jong Bewust eigenlijk al als vanzelf. Het vervulde me met een gevoel van vrede en juistheid. Een aantal van jullie weten misschien wel dat ik de afgelopen jaren flink heb geworsteld met het draaiende houden van Jong Bewust. Toch was het steeds niet genoeg om me echt te doen stoppen. Ik zat in een cyclus van steeds opnieuw iets proberen, falen en me dan terugtrekken, tot ik een nieuwe impuls kreeg om het toch weer te gaan proberen. Ik heb Jong Bewust niet zelf gestart, dus het was vanaf het begin niet helemaal van mij. Ik heb het een tijdlang samen georganiseerd, en ook al bleef ik als enige organisator over, ik kreeg het afgelopen jaar steeds de boodschap door dat ik het niet alleen hoefde te doen. Ik reikte dus uit naar anderen. Toch voelde het samenwerken steeds niet helemaal goed. Ik heb nu het gevoel dat ik alles geprobeerd heb en dat het echt niet de bedoeling is dat Jong Bewust tot meer zou uitgroeien. Daardoor kan ik het nu ook helemaal loslaten.

Maar niet alles faalde. Sommige ontmoetingsdagen gingen wél door, en sommige van de blogs die ik schreef vonden hun plekje en hun uitwerking. Ik kan niet zien wat het volledig effect van Jong Bewust is geweest, en dat hoeft ook niet. Het heeft zijn doel gehad, zijn licht verspreid, en bijgedragen aan bewustwording. Dat was mijn missie en dat heeft het in ieder geval voor mij gedaan. Bij deze heb ik de intentie achter Jong Bewust losgelaten.

Er zijn echter genoeg platformen en initiatieven om hooggevoelige, spirituele en bewuste jongeren te bereiken. Mocht je ze nog niet kennen: ik noem HeartNav, Eigentijdse Jongeren en Young Masters Global, waaruit nu het project ‘Live-To-Be‘ is voorgekomen. Mocht je aansluiting zoeken bij andere bewuste jongeren, dan raad ik vooral aan om te kijken naar de buddy’s van HeartNav waarmee je kunt corresponderen (een idee dat we met Jong Bewust ook ooit hadden maar dat nooit tot uitvoer kwam). En mocht je een plek zoeken om je op te laden en jezelf in alle vrijheid te vormen als hooggevoelige jongere, dan raad ik met heel mijn hart het kersverse Live-To-Be aan! (Weer zo’n idee dat nooit tot uitvoer kwam in Jong Bewust). Veel succes op je verdere zoektocht.

En ik wil je natuurlijk bedanken. Niet alleen voor je aanwezigheid en steun die Jong Bewust mogelijk heeft gemaakt, maar ook voor het deel zijn van een wederzijds uitwisselend veld van synchronisatie en integratie. Een belangrijk deel van Jong Bewust is geweest dat er verhalen werden gedeeld over elkaars leven. Dat heeft mij altijd geholpen om puzzelstukjes te vinden en een nieuw perspectief te krijgen. Iedereen die ik de afgelopen jaren in ontmoetingsdagen heb ontmoet heeft iets bijgedragen aan mijn groei en bewustwording. Ik hoop dat dit ook andersom gold.

Mocht je mijn weg verder willen volgen, kijk dan op mijn persoonlijke blog. Het is echter voor mij een introverte tijd, waarin ik achter de schermen druk bezig ben met mijn opleiding tot Lightworker en mijn creatieve projecten, dus ik weet niet eens hoeveel ik daar nog zal bloggen. Ik weet wel dat er nu ruimte is voor iets nieuws dat zich onbewust al aan het vormen is. Voor mij is echter de kern van mijn levenspad het bewust accepteren en loslaten van alles dat niet werkt, en ik kan mijn werkelijke licht vinden in het einde van dingen – dat weet ik vanuit mijn Human Design-chart. Dit voelt in ieder geval als de meest krachtige en belangrijke blog die ik voor Jong Bewust heb geschreven.

Ik heb wel eens gehoord dat mensen het fijn vinden ‘dat Jong Bewust er is‘ – als een soort steunend veld op de achtergrond waar je eventueel ooit weer bij aan kunt haken door naar een ontmoetingsdag te gaan. Dat kan nu niet meer. Delen van mij hebben het hier ook moeilijk mee. Die vinden hun plekje wel weer op een andere manier. Waarschijnlijk ben ik degene die hier de meeste emotie en rouw bij zal voelen, maar mocht je daar ook in meeresoneren: ik loop met het idee rond om hier nog een of ander afsluitend ritueel bij te doen, wat ik misschien nog online ga verspreiden. Ik vermoed echter dat dat neer gaat komen op een intern proces en dat je daar niet zoveel van zult merken. Dus dan rest me alleen nog een laatste dankjewel! Wellicht komen we elkaar tegen in een nieuwe vorm. En dit steunende veld van Jong Bewust? Dat zat stiekem al die tijd ook al in jezelf, en je zult het opnieuw gaan vinden in connectie met andere initiatieven en mensen, waarvan er genoeg zijn.

De website van Jong Bewust zal nog een tijdje blijven bestaan, tot die in oktober vanzelf afloopt. Ook zal ik langzamerhand de social media sites gaan verwijderen. Mocht je me een berichtje willen sturen of een vraag, dan kan dat op roos@jongbewust.nl. Ik blijf echter nog steeds Healings, Readings en Leadings geven (met en zonder Human Design), dus als je daarin geïnteresseerd bent kun je op deze pagina kijken, tot ik een eigen website heb. Door mijn opleidingen blijf ik me ontwikkelen. Het lichtwerk dat ik met Jong Bewust heb gedaan, doe ik nu en zal ik in de toekomst helemaal vanuit mezelf gaan doen op allerlei creatieve manieren. Dus ook al is dit het einde van Jong Bewust, het licht dat ik hierin neer heb gezet blijft zich op andere manieren manifesteren. Tot de volgende keer!

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS